Најновији кинески радари против стелт технологије

Најновији кинески радари против стелт технологије

1091 Views
Read Time:2 Minute, 43 Second

Kинески национални сајам радарске индустрије, који се одржава ове недеље, представиће најмодерније радарске технологије у земљи укључујући новоразвијени преносни радар против прикрадања и више скупова великих радара за рано упозоравање. То ће свету пружити увид у значајна достигнућа Кине у радарској опреми, открили су организатори. Врхунске кинеске домаће радарске технологије против беспилотних летелица тренутно су изложене на 9. светском сајму радара у Нанђингу, главном граду провинцијe Ђиангсу.

YLC-48 преносни вишенаменски извиђачки радар

YLC-48

Први преносни вишенаменски извиђачки радар YLC-48, je заправо преносни фазни низ радара. Развио га је Институт за истраживање бр. 14 државне корпорације China Electronics Technology Group Corporation (CETC). Због своје мале величине, YLC-48 може носити један војник, што је карактеристика која се веома разликује од осталих радарских система сличне функције.

Назван „пауковом мрежом“, YLC-48 може да детектује мале и споре циљеве на малим надморским висинама, чак и у случајевима јаких таласа као и буке близу тла. А може ефикасно открити и пратити долазеће циљеве из било ког угла, рекао је његов програмер.

S-band 3D TWA надзорни радар на малој надморској висини

S-band 3D TWA

Развијен од стране Института за истраживање бр. 38 CETC, S-band 3D TWA је надзорни радар који делује на малој надморској висини,  такође први пут представљен на сајму.

Овај радарски систем може истовремено да детектује и прати циљеве, укључујући крстареће ракете са малим дометом, ратне авионе и мале беспилотне летелице, а такође може да пружи информације укључујући растојања, локације, висине, брзине и правце. Радар ће бити постављен на кључним локацијама попут градова, нуклеарних постројења и војних објеката, наводи CETC.

SLC-7

radar military Photo:Cui Meng/GT
SLC-7

СЛЦ-7 може истовремено открити и пратити више циљева, издржати нападе засићења, прилагодити се ометању и брзо идентификовати циљеве, наводи се у саопштењу, напомињући да је великог домета, врло поуздан и да се може применити са само једним притиском на дугме.

Претходни радарски системи често су имали наменске функције, али овај свестрани радар може не само да открије невидљиве циљеве, већ и да се користи на пољима попут раног упозоравања и артиљеријског извиђања. То значи да овај радар сам може служити у сврху рада више радара истовремено, рекао је Ху Мингчун, директор Истраживачког института бр. 14.

YLC-8E UHF-band 3D опсег 3Д надзорног радарског система

China displays most advanced anti-stealth radar systems at the World Radar  Expo in Nanjing - Global Times

Још један приказан радарски систем против невидљивости је YLC-8E UHF-опсег 3Д надзорног радарског система, водећи производ против крађе података и репрезентативни производ водеће светске технологије Истраживачког института бр. 14.

Radar systems on display at the 9th World Radar Expo in Nanjing, East China's Jiangsu Province on April 22, 2021.

Са кључним параметрима који су супериорнији од страних конкурената, YLC-8E може открити чак и најнапредније стелт авионе, рекао је његов програмер, напомињући да већина радара УХФ опсега пати од ниске тачности откривања, али су програмери YLC-8E ово решили проблем задовољавањем високих захтева за компонентама и процесорском снагом.

China displays most advanced anti-stealth radar systems at the World Radar  Expo in Nanjing - Global Times
China displays most advanced anti-stealth radar systems at the World Radar  Expo in Nanjing - Global Times

Очекује се да ће на изложби учествовати више од 50 међународних гостију из преко 30 земаља и региона дуж инцијативе Појас и пут, као и преко 400 компанија из радарске и електронске индустрије.

Свако, па и делимично копирање материјала Центра за сарадњу са земљама Азије без писмене дозволе или линка на оргиналан текст објављен на веб-сајту Центра за сарадњу са земљама Азије третира се као грубо кршење закона о ауторским правима. Центар за сарадњу са земљама Азије задржава право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.
		

									

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of