Лутања Кином • Oчаравајући Фуђен

Лутања Кином • Oчаравајући Фуђен

1253 Views
Read Time:2 Minute, 28 Second

Центар за сарадњу са земљама Азије води вас у облизак прелепе провинције Фуђен. 迷人的福建

Фуђен је приморска провинција Народне Републике Кине. Провинција Фуђен  има око 40 милиона становника а главни град провинције Фуђен је Фуџоу.

Главни град провинције Фуђен
Фуџоу

Поред главног града, већи градови су Quanzhou, Zhangzhou и Xiamen.

InterContinental Quanzhou- Quanzhou, China Hotels- GDS Reservation Codes:  Travel Weekly
Град Quanzhou
Xiamen travel | China, Asia - Lonely Planet
Град Xiamen

У 2019. години БДП провинције Фуђен је износио 4,2 милијарди јуана (611 милијарди долара), што је раст од 7,6 процената у односу на прошлу годину. Општи јавни буџет провинције достигао је 514,7 милијарди јуана, што је раст од 2 процента, а укупан обим спољне трговине износио је 1,3 милијарди јуана, повећавајући се за 7,8 процената у односу на прошлу годину и заузимајући седмо место у земљи по обиму увоза и извоза.

Трећи самит о дигиталним технологијама отворен је у понедељак у Фуђену, са темом “Иновације покрећу дигиталну трансформацију- Интелигенција промовише висококвалитетни развој”. Посетиоци ће моћи да искусе најновију дигиталну и информациону технологију

Фуђен је седиште бројних познатих компанија  као што су Anta, 361 Degrees, Xtep, Peak Sport Products и Septwolves.

Фуђен је дом бројних туристичких атракција.

Прелепо село Санлоу у Нанпингу привукло је мноштво туриста током празника Националног дана и Фестивала јесени
Планина Таиму

Живописно подручје планине Таиму у провинција Фуђен, познати је геопарк који нуди спектакуларне прелепе и атрактивне пејзаже. Позната је и као „најлепша кинеска планина близу мора“.

Земљане грађевине Фуђен

Земљане грађевине Фуђен су кинеска сеоска насеља у планинским пределима на југоистоку Фуђена. Грађенe су углавном између 12. и 20. века.

То је обично велика, затворена и утврђена земљана грађевина, најчешће правоугаоне или кружне конфигурације, са врло дебелим носивим набијаним земљаним зидовима високим између три и пет спратова и у којима станује до 800 људи. Мање унутрашње зграде често су затворене овим огромним периферним зидовима који могу да садрже хале, магацине, бунаре и дневне просторе, а цела структура наликује малом утврђеном граду.

Xiapu

Xiapu ужива угледно име „Најлепша обална линија у Кини“, јер има мноштвом невероватних природних пејзажа. Многи кажу да у Xiapu, можете видети најлепше призоре који заиста изгледају спектакуларно.

Планина Guanzhai

Планина је позната по својим величанственим, атрактивним пејзажима које садрже воду, стене, пећине, изворе, храмове и баште.

Ostrvo Gulangyu

Смештено на 600 метара југозападно од града Xiamen , изузетно је лепо острво, названо „башта на мору“. На острву живи око 20.000 сталних становника, који сви уживају у угодном и опуштеном начину живота. На острву су дозвољена само возила на електрични погон, тако да у окружењу нема буке и загађења аутомобилских мотора. Oстрво je познатo и као „Колевка музичара“ и „Острво музике“.

Свако, па и делимично копирање материјала Центра за сарадњу са земљама Азије без писмене дозволе или линка на оргиналан текст објављен на веб-сајту Центра за сарадњу са земљама Азије третира се као грубо кршење закона о ауторским правима. Центар за сарадњу са земљама Азије задржава право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of