Лутања Кином •Предивни Хајнан

Лутања Кином •Предивни Хајнан

1472 Views
Read Time:2 Minute, 21 Second

Центар за сарадњу са земљама Азије води вас у облизак прелепе провинције Хајнан.

Хајнан је провинција Народне Републике Кине која се налази у тропском појасу. Провинција Хајнан има негде око 9 милиона становника, а главни град провинције Хајнан је Хајкоу.

Главни град провинције Хајнан
Хајкоу

Ханјнан је дуго био у саставу провинције Гуангдонг. Након седмог Националног народног конгреса 1988. године , донета је одлука да Ханјнан постане провинција и посебна економска зона. Привреда Хајнана се углавном базира на туризаму, пољопривреди и индустрији која се бави прерадом природних ресурса.

Поред главног града провинције, већи градови су Danzhou и Sanya.

Град Danzhou
Град Sanya
Sanya Beauty Crown Hotel

На острву Хајнан има 214 река. Највиши врх острва је планина Вуџи. Хајнан је богато еколошко острво, стопа покривености шумом износи 52,3%, и располаже обиљем разноврсних биљака.

Према статистичким подацима, БДП провинције Хајнан у 2017. године износио је 446, 3 милијарде јуана, што је 7,0% више у односу на предходну годину.

Захваљујући тропској клим Хајнан, интезивно узгаја пиринач. Водеће културе осим приринча су кокос, палмино уље, црни бибер, тропско воће, чај, кафа и шећерна трска. Хајнан има готово 93.000 хектара палми. Двадесет пет посто прозводње орашастих производа се производи на овом острву.

Провинција Хајнан има два међународна аеродрома (Haikou Meilan International Airport и Sanya Phoenix International Airport) и два домаћа аеродрома (Qionghai Bo’ao Airport and Danzhou Airport).

Haikou Meilan International Airport

Током 2018. године покрајина је примила преко 80 милиона домађих и страних туриста, што је пораст од 11,8% у односу на предходне године. Приход је такође порастао за 14, 5% у поређењу са предходним годинама.

Бо’ао смештен на истоку града Qionghai, стално је место одржавања Бо’ао форума за Азију
Дизајнирано да се осећате као у подводном окружењу, креативни музеј светлости и сенки у Sanya пружиће посетиоцима импресивно искуство, комбиновањем најновијих технологија и уметности
图片1.png
Boao Water City

Boao Water City је смештен на обали јужнокинеског мора у месту Боао, врели извори дневно издају 7.800 тона воде од 69-72 ° C, који су богати многим корисним минералима. Ово је најсланија врућа изворска вода Хајнана и користи се за употребу у главним хотелима Бо’аоа, дајући том подручју јединствени шарм.

Поглед на велики врт кокоса

Wenchang производи већину Хаинанових кокосових ораха.Овде ћете видети не само Хаинанове родне палме, већ и 17 врста палми из целог света.

Xinglong Tropical Botanical Garden (Wanning city) | govt.chinadaily.com.cn
Xinglong тропска ботаничка башта

Тренутно се у Ботаничком врту може наћи више од 2.300 врста тропских биљака које расту у природним бојама, мирисима и текстурама.

Прелепи поглед на Хајнанске плаже

Свако, па и делимично копирање материјала Центра за сарадњу са земљама Азије без писмене дозволе или линка на оргиналан текст објављен на веб-сајту Центра за сарадњу са земљама Азије третира се као грубо кршење закона о ауторским правима. Центар за сарадњу са земљама Азије задржава право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of