Cloud Classroom у Кини

Cloud Classroom у Кини

1328 Views
Read Time:4 Minute, 25 Second

Септембар је сезона отварања основних и средњих школа у Кини. Међутим, пре почетка школе, најтежи задатак за обичног кинеског директора сеоске основне школе више нису учионице, нити величина школске зграде, већ одређивање распореда часова. Због озбиљног недостатка наставничког ресурса, у многим сеоским школама наставни план и програм за основну школу у руралним подручјима је тежак. У поређењу са нивоом развоја образовања у урбаним подручјима у Кини, развој основног образовања у већини руралних подручја у Кини је другачији.

Многе кинеске урбане основне школе користиле су виртуелну стварност као помоћ у настави
Учионица у сеоским основним школама у Кини

Најновији статистички подаци Министарства образовања Кине показују да је укупан број основних школа у Кини око 250.000, од ​​чега је 170.000 сеоских основних школа, што чини 68% од укупног броја основних школа у Кини.

Тренутно број редовних наставника у основним школама у Кини износи 6,09 милиона, од чега је редовних наставника у сеоским основним школама 1,67 милиона, што чини само 27,4%, а просечан однос наставника и ученика у сеоске основне школе у ​​Кини су око 1:17.

Због недостатка наставника са пуним радним временом у сеоским подручјима Кине, учитељ у сеоској школи често мора предавати различите предмете, а наставника музике и уметности врло је мало у сеоским школама у Кини. Према кинеским меродавним статистикама, у просеку свака сеоска школа у Кини има мање од 0,6 наставника ликовног образовања.

Једнакост образовања одувек је била једна од брига кинеског друштва, а наставници су најважнији образовни ресурс. Због тога је кинеска влада од 1994. године активно подстицала и активно организовала добровољне активности за студенте у циљу подршке образовању у руралним областима.

У октобру 2017. године, кинеска влада је даље предложила да промовише интегрисани развој урбаног и руралног образовања. Од тада су студенти из целе Кине активно учествовали у краткорочним активностима подршке руралном образовању. Кинески студенти углавном верују да је бити добровољац који подржава развој руралног образовања веома значајно и часно.

Кинески студент предаје у сеоској основној школи

Данас кинески студенти добровољно подржавају руралне образовне активности, више их не води кинеска влада, већ их углавном воде кинеске невладине организације (НВО). Од 2015. године, сваке године има више од 100.000 кинеских студената који су учествовали у руралним образовним програмима који подржавају добровољне активности кроз различите кинеске невладине организације.

Да би привукле више кинеских студената да учествују у активностима подршке руралном образовању, неке кинеске невладине организације посвећене су побољшању руралног образовања путем технологије, почеле су да да користе мрежно образовање за обављање активности подршке руралном образовању.

Ученици сеоских основних школа похађају часове музике путем Cloud Classroom на мрежи

Tong NianYiKe (Пекинг) је таква кинеска невладина организација која подржава образовање на селу у Кини путем онлајн образовања.

(Tong NianYiKe, скраћено од ТНИК. На кинеском значи „Лекција из детињства“). Ова НВО покренула је „Cloud Classroom Пројект“ 2016. године. Сваке године регрутују и обучавају многе добровољце за пружање подршке руралном образовању у моделу онлајн образовања.

Сваки квалификовани волонтер биће одговоран за наставу из предмета у одељењу од 20-30 ученика. Кроз овај модел образовања на мрежи, ова НВО је организовала часове уметности, музике, науке и психологије за многе сеоске основне школе у ​​Кини.

Основци похађају часове музике на мрежи путем Cloud Classroom у учионици

Откако је покренут пројекат Cloud Classroom, скоро 2.000 људи сваке године се пријави за волонтирање, од којих су већина студенти. Сада су, кроз пројекат Cloud Classroom, волонтери студенти предавали више од 15.000 лекција за 300 сеоских основних школа и директно су имали користи од више од 20.000 ученика из сеоских основних школа.

Захваљујући великим напорима многих кинеских невладиних организација попут ТНИК-а, развој руралног образовања у Кини добио је неопходну подршку. Образовна подршка руралним основним школама кроз технологију и онлајн образовање није променила само образовање, већ је променила начин на који људи подржавају побољшање руралног образовања у Кини.

Zhang Ze је један од најбољих волонтера којa учествује у пројекту Cloud Classroom . Она је из провинције Хејлунђанг, Кина. Њен смер је примењена математика. Тренутно је на четвртој години факултета. Сада се припрема за постдипломски пријемни испит, а такође сваке недеље учествује у пројекту Cloud Classroom да би предавала часове науке за сеоске основне школе.

Zhang Ze се нада да ће својим добровољним предавањем на мрежи ученицима основних школа донети знање и љубав.

Liu Xuemeng је један од особља ТНИК-а. Када је била на факултету, учила је руски језик. Због наставничке праксе, научила је о образовном јазу између кинеских урбаних и руралних подручја. Од тада је одлучила да настави каријеру која промовише једнакост образовања у Кини.

По завршетку универзитета, отишла је на Универзитет Иоркин у Великој Британији да би магистрирала из друштвених истраживања, фокусирајући се на истраживање руралног образовања.

Када се вратила у Кину, придружила се невладиној организацији ТНИК, одговорној за обуку волонтера и анализу података.

Liu Xuemeng верује да промоција руралног образовања у Кини укључује не само педагогију, већ и социологију, па чак и економију. Вреди га истражити. Такође се нада да ће се потрудити да деци из руралних подручја Кине пружи бољу будућност.

Свако, па и делимично копирање материјала Центра за сарадњу са земљама Азије без писмене дозволе или линка на оргиналан текст објављен на веб-сајту Центра за сарадњу са земљама Азије третира се као грубо кршење закона о ауторским правима. Центар за сарадњу са земљама Азије задржава право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of