Обележена 75. годишњица победе кинеског народа против јапанске агресије и победе света над фашизмом

Обележена 75. годишњица победе кинеског народа против јапанске агресије и победе света над фашизмом

1144 Views
Read Time:1 Minute, 12 Second

Данас се у Кини обележава 75. годишњица победе кинеског народа против јапанске агресије, као и победа света против фашизма.

Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг и други кинески партијски и државни лидери и представници свих друштвених слојева су у главном граду уручили корпу са цвећем борцима и херојима рата против Јапана на Кинеском народном антијапанском ратном меморијалу.

Од  2014. године, Свекинески народни конгрес је донео одлуку да се 3. септембар прогласи даном када ће се славити победа Кинеског народног отпора у рату против јапанске агресије. Од тада се сваке године одржавају комеморативне активности, како би се неговала успоменa на хероје који су жртвовали своје животе у Кинеском народном рату отпора против јапанске агресије и на све оне који су допринели победи кинеског народа против Јапана.

Пре 75 година, у одлучујућој борби између добра и зла, светлости и таме, започет је кинески народни отпор против јапанске агресије. Кине је бранила цивилизацијска достигнућа кинеске нације и штитила мир човечанства. Ова велика победа била је победа снага мира и правде.

Кина је одувек била градитељ мира у свету, доприносиоц глобалном развоју и заштитница међународног поретка.

Свако, па и делимично копирање материјала Центра за сарадњу са земљама Азије без писмене дозволе или линка на оргиналан текст објављен на веб-сајту Центра за сарадњу са земљама Азије третира се као грубо кршење закона о ауторским правима. Центар за сарадњу са земљама Азије задржава право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of