Лутања Кином • Импресивни Џеђанг

Лутања Кином • Импресивни Џеђанг

1357 Views
Read Time:1 Minute, 41 Second

Центар за сарадњу са земљама Азије води вас у облизак прелепе провинције Џеђанг.

Џеђанг је покрајина на истоку Народне Републике Кине. Површина покрајине је 101.800 km². Провинција Џеђанг има око 57 милиона становника а главни град провинције је Хангџоу.

Главни град провинције Џеђанг
Хангџоу
Велико позориште
Хангџоу

Већи градови су  Хузхоу, Јинхуа и Ђасинг.

Град Хузхоу
Град Јинхуа

Равница на северу покрајине је средиште пољопривредне производње и највећи произвођач свиле у Кини.

Главни пољопривредни производи су: пиринач, кукуруз, слатки кромпир, памук и шећерна трска.

Економија Џеђанга се базира на електромеханичкој индустрији, текстилу, бродоградњи, хемијској, прехрамбеној и грађевинској индустрији.

Џеђанг је једна од најбогатијих провинција у Кини. БДП је достигао 5,62 билиона јуана (817,83 милијарде долара), што га сврстава на четврто место у Кини.

Дигитална економија “поздрављена је као„ пројекат бр. 1 “у развоју локалне индустрије 2018. године. Покрајина је поставила циљ да до 2022. године економски агрегат локалних дигиталних индустрија премаши 4 трилиона јуана (595,84 милијарде долара).

Паметне апликације и услуге сада су на дохват руке становницима Џеђанга. Сви административни поступци могу се решавати путем интернета.

У 2018. години индустријска додата вредност основних индустрија дигиталне економије остварила је међугодишњи раст од 13,1%. Укупно је додато 66 радионица за контролу без оператора и 120 000 компанија у облаку. У провинцији је смештен значајан број високотехнолошких предузећа, укључујући 3.187 високотехнолошких компанија и 10.539 малих и средњих предузећа.

Музеј уметности
Хангџоу

Музеј уметности је отворен 2009. године и има скоро 20.000 уметничких колекција различитих врста.

Западно језеро
Језеро хиљаду острва (Киандао)
Планина Моунт Моган
Живописно подручје Ксианду

Сликовито подручје Ксианду одликује очаравајући пејзаж прелепих врхова и вода.

Свако, па и делимично копирање материјала Центра за сарадњу са земљама Азије без писмене дозволе или линка на оргиналан текст објављен на веб-сајту Центра за сарадњу са земљама Азије третира се као грубо кршење закона о ауторским правима. Центар за сарадњу са земљама Азије задржава право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of