Лутања Кином • Предивни Ђиангсу

Лутања Кином • Предивни Ђиангсу

1648 Views
Read Time:1 Minute, 30 Second

Центар за сарадњу са земљама Азије води вас у облизак прелепе провинције Ђиангсу.

Ђиангсу је кинеска провинција на западној обали жутог мора. Кроз њене јужне делове протиче река Јангце. У покрајини живи негде око 80 милиона становника. Главни град провинције је Нанђинг. Већи градови су Суџоу, Вуси, Чангџоу и Нантунг.

У последњих неколико година провинција Ђиангсу заузима централно место у кинеској пољопривредној производњи с милион хектара обрадивог земљишта. Ова провинција је врло богата рекама, а најпознатије су Јангце и Хуангхе.

Главни град Нанђинг је важан индустријски град и један од важних политичких, економских, научних, културних и обрзовних центара источне Кине.  Нанђинг је такође познат и као академски град, има осам факултета, који су једни од 100 најбољих уневрзитета у земљи.

Главни град провинције Ђиангсу
Нанђинг
Град Вуси

Светска изложба Internet of Things започета је у Вусију 7. Августа и трајаће два месеца. Главни догађаји током изложбе биће фокусирани на 5г технологији.

Језеро Схијиу у Нанђингу

Језеро Схијиу смештено у доњем току реке Јангце.

Град Суџоу
-индустријски парк-

Суџоу је важан индустријски град али и важан културни град, у којем се налази 150 позоришта и 48 музеја. Овај град, у чијем ширем подручју живи 11 милиона становника, представља туристички бисер кинеске провинције Ђијангсу . Сваке године кроз Суџоу прође, у просеку, 20 милиона туриста.

Новоотворени мост
Шангај-Суџоу-Нантунг
Национални шумски парк у граду Јанченг
Пшенична поља са црвеним земљиштем
Ђангсу Центар сценских уметности
Нанђинг
Ноћни поглед на Ботаничку башту у Националном шумском парку Лангшан,
Нантунг

Свако, па и делимично копирање материјала Центра за сарадњу са земљама Азије без писмене дозволе или линка на оргиналан текст објављен на веб-сајту Центра за сарадњу са земљама Азије третира се као грубо кршење закона о ауторским правима. Центар за сарадњу са земљама Азије задржава право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of