Убрзани дигитални развој Џеђанга ће створити стотину паметних фабрика ове године

Убрзани дигитални развој Џеђанга ће створити стотину паметних фабрика ове године

1343 Views
Read Time:1 Minute, 7 Second

Џеђанг  ће ове године користити индустријски интернет као главно полазиште своје индустрије и настојати да створи 100 дигиталних радионица и паметних фабрика, као и контролу опреме у типичним индустријама. 

Џеђанг  је покрајина на истоку Народне Републике Кине. У њој живи негде око 48 милиона људи. Главни град је Хангџоу. Џеђанг је једна од најбогатијих и најразвијенијих провинција у Кини. Економија Џеђанга се углавном базира на електромеханичкој индустрији, текстилу, бродоградњи, хемијској, прехрамбеној и грађевинској индустрији.

Хангџоу

Север покрајине је средиште пољопривредне производње и највећи произвођач свиле у Кини.

Џеђанг  уводи све више садржаја као што су: изградња индустријских интернет платформи, дигитална трансформација предузећа и изградња дигиталних паркова. Фокусирајући се на промовисање индустријских дигиталних носиоца, Џеђанг ће ове године формирати 30 нових индустријских платформи на интернету, а разне платформе на свим нивоима у покрајини повезаће 50 милиона производа индустријске опреме и опслуживати више од 100.000 индустријских предузећа.

Ове године, Џеђанг ће се фокусирати на 17 кључних традиционалних производних индустрија, као што су производња текстила, хемикалија и ауто-делова, као и на огромне економске индустријске кластере* као што су индустрија лежајева, пумпи и вентила, како би се промовисала традиционална индустријска дигитална трансформација.

*Кластер – савремени модел умрежавања предузећа, формирањем ланаца сарадње на основу производне кооперације, промета и пружања услуга, у којима се на флексибилан начин покреће развој малих и средњих предузећа

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of