Снажан дух занатства

Снажан дух занатства

1318 Views
Read Time:1 Minute, 19 Second

Од 18. националног конгреса Комунистичке партије Кине, председник Народне Републике Кине, генерални секретар Централног комитета КП и председник Централне војне комисије Си Ђинпинг је више пута нагласио потребу за промовисањем занатства. Извештај деветнаестог националног конгреса Комунистичке партије Кине изнео је „промоцију радника и занатлија“. 

Снажно промовисање духа занатлија у новој ери, од великог је значаја за промоцију  економског развоја. Кина од давнина има лепу традицију поштовања и промовисања занатлија, а некa достигнућа занатства већ дуго су на водећем месту у свету. Изврсни производи као што су: порцулан, свила, намештај и многе величанствене инжењерске конструкциј,е неодвојиве су од мајсторске радне снаге. 

Развијање занатства у Народној Републици Кини помаже побољшању способности за иновације и убрзава изградњу снажне производне снаге. Кинеска производња, од преко 220 индустријских производа, заузима прво место у свету. Кључ успешне производње је управо промовисање и  побољшање иновацијских способности, а занатство је важна покретачка снага иновације.

У Кини постоје многе занатске вештине, а неке од традиционалних заната су:

Свилени вез

Керамички уређаји

Кинески чвор

Уметност сечења папира

Резбарење дрвета

У септембру 2019. године, председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг дао је важна упутства о постигнућима кинеских играча на светском такмичењу вештина:

„Квалитет радника је пресудан за развој земље и нације. Квалификован раднички тим важан је темељ за подршку кинеској производњи и стварању Кине-он игра важну улогу у промоцији висококвалитетног развоја економије. “

„ Морамо промовисати занатски дух  у целом друштву и подстаћи младе да крену на пут да развију своје таленти . ”

Улагање кинеске државе у све сегменте занантсва омогућило је велике успехе у свим индустријским пољима.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of