Снага 5Г технологије

Снага 5Г технологије

2201 Views
Read Time:1 Minute, 43 Second

Иако поједине државе настоје да стварају неке нове терије завере против 5Г мреже, стварност је потпуно другачија. Пре би се могло рећи да поједине државе не могу да прихвате да нису више носиоци у производњи и креирању дигиталних технологија, и онда се служе психолошко-пропагандним деловањем.

У превенцији и контроли нове епидемије, свака апликација са 5Г мрежом игра важну улогу у разним областима и такође се користи у разним облицима производње и живота.

Доласком 5Г технологије отворио се неограничени потенцијал нових технологија. Заправо, 5Г мрежа доноси бројна побољшања у личној комуникацији, али и у многим облицима индустрије. Од образовања па све до медицинског третмана, забаве, угоститељства итд.

Убрзавање развоја 5Г мреже ће промовисати трансформацију организационих облика и ефикасности производње у различитим индустријама.

Из хоризонталне перспективе, 5Г ће бити интегрисан у хиљаде индустрија; из вертикалне перспективе, 5Г ће покретати огромне индустријске ланце.

Искоришћавањем моћних покретачких ефеката 5Г мреже, потврдиће се кинеско лидерство у процесу дигитализације светске економије, а уједно ће то бити  и кључна тачка за смањење притиска на економију. 

Недавно је Министарство индустрије и информационих технологија Народне Републике Кине објавило обавештење о убрзању развоја 5Г мреже. Очекује се да ће до краја године бити изграђено више од 600.000 базних станица 5Г широм земље.

Традиционална инфраструктура попут железница, мостова, и других- које повезују људе и ствари, постављају темеље за производњу и живот, док нова инфраструктура коју представљају 5Г мреже настоји да реши интерактивну везу између података и отвори пут  ка трансформацији традиционалних индустрија. 

Тренутно, традиционална инфраструктура је прилично развијена, али њен утицај на економски раст је релативно ограничен, док нова инфраструктура која је у повоју, обећава сигурност у погледу стабилног раста, стабилних инвестиција и стабилног запослења. 

Изненадна епидемија, објективно гледано, је покренула потражњу за 5Г услугама, и приморала је  убрзање изградње нове инфраструктуре попут комуникационих мрежа. 

Верујемо да ће се у блиској будућности на интернету наћи велики број података о ресурсима, безброј интелигентних мозгова ће комуницирати на мрежи, а нова инфраструктура, попут 5Г мрежа, дефинитивно ће потврдити снагу и јачину кинеске економије и допринеће дугoрочној стабилности.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SinišaMiodrag Jevtic Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Miodrag Jevtic
Guest
Miodrag Jevtic

Tekst je jako interesantan. Naime, kontroverzne informacije stvaraju konfuziju i doprinose različitim misljenjima o nameni i upotrebi 5G mreze. Hvala na objašnjenju.

Siniša
Guest
Siniša

Odličan tekst,sa dobrim argumentima,puna podrska za Centar.