Си Ђинпинг потврдио долазак у Србију: Кина и Србија заједно ће пребродити тешкоће

Си Ђинпинг потврдио долазак у Србију: Кина и Србија заједно ће пребродити тешкоће

1121 Views
Read Time:1 Minute, 21 Second

Председник Републике Србије Александар Вучић одржао телефонски разговор са председником Народне Републике Кине Си Ђинпингом.

Председник Нaродне Републике Кине Си Ђинпинг је истакао снажно братско пријатељство између Народне Републике Кине и Републике Србије.

,,Суочене са епидемијом коронавируса, две земље су још једном демонстрирале братску љубав.  Кинеска држава је свесна опасности од епидемије са којом се суочава српски народ и пружила је српској страни потребне материјале за медицинску заштиту и послала тим високих медицинских стручњака. Кина ће и даље пружати помоћ и подршку Србији у борби против епидемије. Верујем да ће под вашим снажним вођством храбри и неустрашиви српски народ успети да преброди епидемију што је пре могуће“, истакао је председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг.

Председник Вучић је захвалио на одлуци НР Кине да Србији понуди помоћ у заустављању заразе, као и на братској бризи за грађане наше земље.

“Када је на београдски аеродром 21. марта слетео први авион са великом кинеском помоћи у медицинској опреми и материјалу, који су пратили и кинески стручњаци, пробудио се нови оптимизам, и грађани Србије су знали да у овој борби нису и неће бити сами”, истакао је председник Вучић.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да Кина даје српском народу наду да ће победити епидемију.

,, Без обзира на потешкоће и изазове, српски народ ће увек бити искрени и поуздани пријатељ кинеског народа. Српска страна дат ће све од себе да се добро брине о кинеским грађанима у Србији,,

Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг је изразио наду да ће се ускоро видети са председником Вучићем у Кини, а потврдио је и свој долазак у званичну посету Србији.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of