„Хуавеј“ у Бриселу отворио Центар за сајбер безбедност

„Хуавеј“ у Бриселу отворио Центар за сајбер безбедност

691 Views
Read Time:1 Minute, 21 Second

Како је саопшено из компаније, кинеска технолошки див „Хуавеј“ отворио је у Бриселу ( Bruxelles ) Центар за сигурност на интернету („ Cyber Security Transparency Centre “), који ће компанијама клијентима омогућити тестирање мрежне опреме компаније „Хуавеј“.

„То значи да ће они имати приступ изворном коду Huawei-ja , нашем крунском драгуљу“, изјавио је том приликом Џон Сафокл ( John Suffocle ), задужен за глобалну „ cyber sigurnost“ u Хуаве-ју .

Центар ће уједно представљати и платформу на којој ће владине агенције, технички стручњаци, индустријска удружења и организације за стандардизацију, моћи сарађивати у областима „ cyber сигурности“.

„Хуавеј“ је у новембру прошле године отворило сличан центар у Бону (Bonn), а компанија такође финансира и тестирања која тренутно спроводи британска влада

Овај Центар дели сигурносне протоколе са седиштем у Шенжену који укључују мобилну мрежу пете генерације, „ Internet of Thing “ (IoT) и „ cloud computing “, као и тестирање производа за клијенте.

“Kомпанијa “Хуавеј” потпуно је свесна забринутости за “ cyber сигурност” које људи имају у дигиталном свету, изјавио је заменик председавајућег и главни извршни директор Кен Ху на церемонији отварања. „Верујем да добра решења за решавање овог питања полазе од међусобног разумевања, а то је сврха коју смо овде поставили.“

“Хуавеј” се обавезао да ће блиско сарађивати са европским регулаторима и корпорацијама како би успоставио системе поверења засноване на објективним чињеницама и верификацијама, рекао је том приликом Ху, говорећи о Пропису о заштити података ЕУ који је пооштрио правила за приватност корисничких података.

Према подацима из компаније, Европа представља највеће тржиште за њене производе и услуге изван Кине: „ Хуавејi “ се нада кључној улози у постављању 5Г мреже у Европи, за коју се надмеће са познатим компанијама Ериксоном ( Ericsson ) и Нокијом ( Nokia ).

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
admin Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of