Сигуран пут

Сигуран пут

996 Views
Read Time:1 Minute, 30 Second
Зоран Спасић

Пријатељство јеврејског и српског народа сеже хиљадама година уназад. У модерном добу, српски и јеврејски народ су били уједињени у заједничкој борби током Другог светског рата. Српски Јевреји су такође имали важну улогу у рађању јеврејске нације. Један од истакнутих предводника модерног ционизма био је рабин Јудал Калај из Србије. Србија изражава посебно поштовање и захвалност Израелу зато што је све ове године истрајан у непризнавању независности лажне државе Косово.

Односи САД и Израела често се означавају као кључни како за опстанак Израела, тако и за националну безбедност САД. Америка је помогла Израелу да направи своју државу. Израел се налази на врло истуреном подручју у врло непријатељском окружењу, ту се налазе огромне количине нафте које су врло значајне за Американце. С друге стране, Сједињене Државе пружају Израелу огромну војну помоћ, која штити Израел од било ког облика политичке нестабилности.

Русија то исто мора да пружи Србији, јер је однос наша два народа заснована на братским односима. Када је било најтеже, Руси су били уз нашу државу. Немојмо заборавити Први светски рат, када је царска Русија запретила Западу да се Србија мора заштитити. Да је Русија спремна да у односима са Србијом иде онолико далеко колико Београд сме да иде, показује и последњи сусрет председника двеју земаља Александра Вучића и Владимира Путина у Сочију. Овакав сусрет је посебно важан јер улива сигурност нашој нацији и нашем територијалном суверенитету. Русија је један од кључних фактора за одбрану Косова и Метохије и Републике Српске. Знамо да деценијама трају напори да се Балканско полуострво стави под контролу. Већи део посла је већ урађен формирањем бројних хибридних нација и држава како би се руски утицај потпуно истиснуо.

За нашу земљу је најбоље да с Москвом има односе какве Израел има са Сједињеним Државама.

Објављено у дневним новинамa Курир

13.01.2020

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of