Народна Република Кина је помогла 89 земаљa и 4 међународне организације у четири серије

Народна Република Кина је помогла 89 земаљa и 4 међународне организације у четири серије

1159 Views
Read Time:1 Minute, 11 Second

Денг Бокинг, заменик директора Агенције за међународну развојну сарадњу, рекао је да је Народна Република Кина пружила антиепидемијску помоћ у 89 земаља и 4 међународне организације и то у четири серије, а пети део планова за имплементацију помоћи се формулише.

  Денг Бокинг, заменик директора Агенције за међународну развојну сарадњу, рекао је да помоћ не укључује само земље са тешким епидемијама, већ и земље са слабим здравственим системом, као и међународне организације, као што су Европска унија, Афричка унија и Асоцијација нација југоисточне Азије (AСЕАН).

 Као одговор на апел Светске здравствене организације за финансирање, Народна Република Кина је обезбедила донацију у износу од 20 милиона америчких долара за наменске сврхе, као што су јачање капацитета за спречавање епидемије и јачање изградње система јавног здравства. 

Што се тиче географске дистрибуције, Народна Република Кина је пружила  хитну помоћ за 28 азијских земаља, 16 европских земаља, 26 афричких, 9 америчких и 10 земаља Јужног Пацифика. Та помоћ укључује два облика медицинске материјалне помоћи и медицинско техничку помоћ. Помоћни материјали углавном укључују реагенсе за тестирање, заштитне маске, заштитну одећу, изолационе наочаре, медицинске рукавице и навлаке за ципеле, вентилаторе и другу опрему за дијагностику и лечење. Медицинска техничка помоћ у виду медицинских стручних група послатих за спровођење размене искустава и пружање дијагнозе и препорука за лечење. Поред тога, многа кинеска локална предузећа као и приватне институције и појединци такође су учествовали у донацијама  помоћи.

Фото: CCTV

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of