Кинески стручни тим помаже Италији са 31. тоном залиха

Кинески стручни тим помаже Италији са 31. тоном залиха

1317 Views
Read Time:1 Minute, 2 Second

Кинески Црвени крст допремио је 31. тону медицинског материјала из Шангаја на римски аеродром Фиумицино како би подржаo борбу против коронавируса. Ово је трећи тим стручњака који је Кина послала након подршке Ирану и Ираку.

Напоран рад Кинеза дао је важан и огроман допринос превенцији и контроли епидемије других земаља. Председник Народне Републике Кине, Си Ђинпинг, позвао је међународну заједницу да предузме хитне акције како би победили болест.

Кина је спремна да подели своје искуство са другим земљама, спроведе заједничка истраживања и развој лекова и вакцина где се болест шири, изјавио је Си Ђинпинг.

Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг у наставку истиче ,,Кина је учинила све да заустави ширење епидемије, координише економски и социјални развој, ојача међународне размене и сарадњу и стекне широку похвалу међународне заједнице.”. 

Од избијања нове епидемије коронавируса Централни комитет  је томе придавао велики значај, а председник НР Кине, генерални секретар КПЈ и председник Централне војне комисије,  Си Ђинпинг је тиме лично руководио. Одржао је многе састанке, слушао извештаје и дао важне инструкције. Истовремено, Централни комитет странке основао је водећу групу за одговор на епидемију и послао управну групу у Хубеи и друге регионе са тешким условима, како би се борили против коронавируса. 

ФОТО: Youtube/New China TV

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of